ویندوز ۸.۱ به شکلی فراتر از انتظار با اسکای درایو ادغام شده است، حتی فراتر از اپلیکیشن مدرن اسکای درایو که به همراه ویندوز ۸ ارائه شده بود.  اسکای درایو دیگر تنها یک اپلیکیشن در رابط کاربری مدرن ویندوز نیست، بلکه می‌توانید به آن از طریق رابط کاربری دسکتاپ نیز دسترسی داشته باشید.
 
کامپیوترهای مکینتاش iCloud را دارند، کروم‌بوک‌های گوگل هم گوگل درایو را یدک می‌کشند و کامپیوترهای شخصی تحت ویندوز ۸.۱ اسکای درایو را به کاربران خود عرضه می‌کنند. مایکروسافت توقع دارد تا شما اسکای درایو را به عنوان هارد دیسک جدید خود بپندارید و فایل‌های خودتان را بر روی آن ذخیره نمائید.
 
مایکروسافت در مورد اسکای درایو از رقبایی مانند دراپ‌باکس تقلید نکرده، و در ویندوز ۸.۱ مشاهده می‌نمایید اسکای درایو بسیار هوشمند است و به شما شیو‌ه‌های نوینی را جهت همسان سازی یا سینک کردن فایل‌هایی که بر روی فضای این سرویس ذخیره کرده‌اید، ارائه می‌دهد. که همین مسئله سبب شده این سرویس بیش از پیش برای ابزارهایی که دارای فضای ذخیره‌سازی اندکی هستند اهمیت یابد.
 
در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا بیشتر درباره اسکای درایو در ویندوز ۸.۱ و امکانات آن بدانیم.
 
 

اسکای درایو چیست؟

اگر تا به حال نام اسکای درایو را نشنیده‌اید باید بگویم اسکای درایو سرویس فضای ذخیره‌سازی ابری مایکروسافت یا همان Cloud Storage Service این کمپانی است. و به شما امکان ذخیره‌سازی فایل‌های تان را به صورت آنلاین می‌دهد.
 
این فایل‌ها به اکانت مایکروسافت شما متصل شده و می‌توانند با کامپیوترهای شخصی (PC) شما Sync یا همسان‌سازی شوند، توسط مرورگر وب دانلود شوند و توسط اپلیکیشن‌های مختلف بر روی گوشی‌های موبایل هوشمند و یا تبلت‌ها در دسترس باشند.
 
و البته مایکروسافت اصلاً بخیل نبوده و برای این سرویس اپلیکیشن آیپد، آیفون و اندروید را نیز به صورت رسمی معرفی کرده است. اکانتهای جدید مایکروسافت به صورت رایگان ۷ گیگابایت فضای ابری بر روی سرویس اسکای درایو دریافت می‌کنند و اگر کسی به فضای بیشتری نیاز داشت چاره‌اش پرداخت یک حق اشتراک ماهیانه است.
 
اسکای درایو به شما محلی را جهت ذخیره‌سازی همه فایل‌های تان ارائه می‌دهد و برای شما اجازه دسترسی به آنها از طریق هر نوع ابزاری را فراهم می‌کند، تا وقتی ابزار جدیدی تهیه کردید نگران انتقال فایلهای تان بر روی آن نباشید. و البته هر زمان که لازم بود به سادگی می‌توانید فایل یا فایل‌های موجود بر روی این سرویس را با دیگران به اشتراک بگذارید.
 
دقیقا مانند ویندوز ۸ اسکای درایو نیز تلاش دیگری از مایکروسافت برای کشیدن کاربران به سمت آینده‌ای است که این شرکت در ذهن خودش ترسیم کرده. جایی که در آن ذخیره سازی فایلها به صورت محلی یا Local کاری بی‌معنی و قدیمی محسوب می‌شود.
 

استفاده از SkyDrive در ویندوز ۸.۱

وقتی برای اولین بار توسط یک اکانت مایکروسافت وارد ویندوز می‌شوید قابلیت SkyDrive Integration یا یکپارچگی با اسکای درایو را فعال می‌گردد و سرویس اسکای درایو به اکانت مایکروسافتی که با آن به ویندوز وارد شده‌اید، متصل می شود. اگر شما یک اکانت محلی یا در اصطلاح رایجتر Local دارید و خواهان استفاده از این قابلیت هستید، این امر چاره‌ای ندارد جز تبدیل اشتراک Local به یک اشتراک آنلاین.
 
با فعال بودن قابلیت یکپارچگی و ادغام با اسکای درایو، گزینه مرتبط با اسکای درایو را در ستون سمت چپ فایل اکسپلورر ویندوز مشاهده خواهید کرد. فایل‌ها را از طریق کشیدن و رها کردن - یا ذخیره کردن – در این فولدر می‌توانید بر روی فضای ابری اسکای‌درایو قرار دهید.

اسکای درایو سعی می‌کند فایلها را به صورت هوشمندانه ای سینک و یکسان‌سازی نماید. بذارید بگوییم در حال حاضر مثلاً ۵ گیگابایت فایل از گذشته بر روی اکانت اسکای درایو دارید و به تازگی یک کامپیوتر شخصی با سیستم‌عامل ویندوز ۸.۱ تهیه کرده‌اید.
 
اسکای درایو به یک باره همه فایلهای موجود بر روی فضای ابری را روی کامپیوتر شما ذخیره و سینک نمی‌کند. بلکه شما قادر خواهید بود همه فایلهای موجود در فولدر SkyDrive را مرور کنید و اسکای درایو فقط فایلهایی را دانلود خواهد کرد که شما سعی کنید آنها را اجرا و باز نمایید.
 
مایکروسافت اسم این شیوه از سینک کردن فایل‌ها را Smart files یا فایل‌های هوشمند گذاشته. اسکای درایو ابتدا اطلاعات مرتبط با فایلها را دریافت و به شما نمایش می‌دهد و سپس در زمان لازم محتوای هر فایلی را که به آن نیاز بود، از فضای ابری بر روی فضای محلی دانلود و ذخیره‌سازی می‌کند.

 
خوشبختانه نیازی نیست شما حتماً به غریزه ویندوز تکیه کنید و می‌توانید بگویید فایل‌ها و فولدرهای مشخصی سینک شوند. برای این کار بر روی فایل یا فولدر موردنظر خودتان در اسکای درایو کلیک راست کنید و سپس گزینه Make Available Offline را انتخاب کنید. اسکای درایو فایل یا همه فایلهای موجود در فولدر انتخابی را دانلود و آنها را در وضعیت سینک یا یکسان‌سازی نگهداری می‌کند. این فایل‌ها در هر زمان بدون نیاز به دانلود در اختیار شما قرار داشته و آماده استفاده‌اند.

 
استفاده از اسکای‌درایو تقریباً به همین سادگی است. اگر می‌خواهید فولدر اسکای درایو را به درایو دیگری انتقال دهید، مثلاً می‌خواهید آن را از روی یک دیسک SSD که فضای ذخیره‌سازی بسیار اندک و کاربردی دارد به یک هارد دیسک معمولی انتقال دهید، کافی است بر روی فولدر اسکای درایو در ستون سمت چپ ویندوز اکسپلورر کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید. و سپس از گزینه‌های موجود در زبانه Location استفاده کرده و محل ذخیره‌سازی مدنظر خود را معین کنید.

 

رابط کاربری مدرن

از دیگر سو، اسکای درایو با ویندوز ۸.۱ نیز بصورت کامل یکپارچه و ادغام شده است. اگرچه در اپلیکیشن Settings تنظیمات مرتبط به Sync یا یکسان‌سازی ویندوز ۸ از اسکای درایو مجزا شده بود، در ویندوز ۸.۱ این تنظیمات توسط اسکای درایو قدرت بخشیده شده‌اند و حتی گزینه‌های تنظیمات قبلی مرتبط به بخش Sync نیز به صورت زیر مجموعه‌ای در دسته‌بندی SkyDrive در بخش اپلیکیشن Settings ویندوز ۸.۱ گنجانده شده‌اند.
 
گزینه‌های اسکای‌ درایو در اپلیکیشن PC Settings به شما امکان مشاهده مقدار فضای استفاده شده بر روی سرویس اسکای درایو، کنترل آپلود شدن یا نشدن خودکار تصاویر فولدر camera roll‌ بر روی این سرویس و انجام تنظیمات در حین استفاده از کانکشن‌های محدود از نظر حجمی یا Metered Connection را فراهم می‌آورند.

 
اپلیکیشن مدرن اسکای درایو شما را قادر می‌سازد تا فایلهای موجود بر روی این سرویس را مرور، مدیریت و جستجو کنید. البته در این محیط نیز می‌توانید تجربه کاربری مشابه محیط دسکتاپ داشته باشید. برای مثال کافی است انگشت خود را بر روی یک فایل نگه داشته یا بر روی آن کلیک راست کنید و سپس گزینه Make available offline را انتخاب کنید.
 
رابط کاربری اپلیکیشن مدرن اسکای درایو با رابط کاربری دسکتاپ یکپارچه عمل می‌کند. بدین معنی که اگر شما در محیط مدرن تقاضا کنید تا دسترسی به فایلی به صورت آفلاین فراهم شود فایل مورد بحث در محیط دسکتاپ نیز از این پس به شکل آفلاین در اختیار شما قرار خواهد داشت.
 
اسکای درایو به شما امکان مرور فایل‌های محلی یا Local‌ را نیز می‌دهد و دیگر نیازی به نصب اپلیکیشن‌های متفرقه فایل اکسپلورر برای مرور فایل‌ها در رابط کاربری مدن ویندوز ۸.۱ نیست، فقط عنوان اسکای درایو را لمس یا کلیک کنید و گزینه This PC را نتخاب نمایید تا بتوانید فایل‌های محلی خود را مشاهده و مرور کنید.
 
نکته جالب، پشتیبانی اسکای درایو از OCR در ویندوز ۸.۱ است. اگر تصویری را که دارای نوشته‌هایی با قابلیت شناسائی حروف با استفاده از تکنولوژی OCR باشد بر روی اسکای درایو آپلود کنید، اسکای درایو این نوشته‌های موجود در تصویر را تبدیل به حروف قابل جستجو می‌کند. و وقتی در ویندوز ۸.۱ به دنبال چیزی می گردید، اگر یکی از کلمات مورد جستجوی شما در متون یکی از تصاویر آپلود شده بر روی اسکای درایو موجود باشد، فایل آن تصویر به شما نمایش داده می‌شود. البته بدیهی است که این تکنولوژی متاسفانه از زبان فارسی پشتیبانی نمی کند.





تاريخ : سه شنبه 14 آبان 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |